Blog

Voordelen van tapijt - per seizoen

Wist je dat tapijten niet alleen een stijlvolle en comfortabele sfeer geven aan je huis, maar ook functionele voordelen heeft? Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, een tapijt van hoge kwaliteit kan het hele jaar profijt bieden aan jouw woning. In deze blog vertellen we jou wat de voordelen zijn van een tapijt per seizoen. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan snel verder.

Zomer
Je zou natuurlijk denken, een tapijt in de zomertijd, dat hoeft toch helemaal niet? Juist wel! Het neerleggen van een tapijt in de zomer kan er namelijk bij helpen om de temperatuur in de woning te reguleren. Er zijn namelijk vloerkleden met isolerende eigenschappen, waardoor ze warmte kunnen absorberen en vasthouden. Hierdoor zul je merken dat je woning koel blijft en hoef je de airconditioning minder hoog te zetten. Dus als je wilt genieten van een gekoeld huis tijdens de zomermaanden, is het aanschaffen van een temperatuur regulerend tapijt een goede optie!

Herfst
Na de zomer volgt natuurlijk de herfst langzamerhand met zijn koudere wind en regenbuien. Door een tapijt in je woonkamer te leggen, zorg je ervoor dat de schaarste warmte vast wordt gehouden in de ruimte. Hierdoor hoef je minder te stoken en kun je energie besparen. Bovendien zorgt een tapijt ervoor dat je niet met je voeten op een koude vloer hoeft te lopen, ook geen overbodige luxe! Tot slot geeft een tapijt een erg gezellige uitstraling aan je woonkamer tijdens de kille herfstmaanden.

Winter
Wanneer de herfst is gepasseerd, wordt het nog een stukje kouder en beginnen de koudste maanden van het jaar. In de winter is het natuurlijk heerlijk om een tapijt te hebben voor het vasthouden van de warmte en het is heerlijk zacht onder je voeten. Maar wist je dat tapijten ook kunnen zorgen voor het dempen van geluid? Het absorbeert namelijk geluidsgolven en voorkomt dat ze door je huis weerkaatsen. Hierdoor ontstaat er een rustige omgeving zodat je heerlijk in stilte kan genieten in de koude, maar knusse wintermaanden.

Lente
Tijdens het voorjaar kan het weer erg wisselvallig zijn. Dit betekent dat ook de temperaturen wisselvallig zijn, daarom is ook in dit seizoen een isolerend tapijt erg handig om in huis te hebben. Daarnaast vangt het allergenen op, zoals pollen en stofdeeltjes, waardoor ze minder in de lucht blijven hangen. Bij een harde vloer blijven deze stofdeeltjes in de lucht hangen en adem je het meer in. Zo heb je minder last van je allergieën en kan je genieten van het voorjaarszonnetje dat in je woonkamer schijnt

Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, een tapijt biedt veel voordelen voor het hele jaar door! Het reguleert de temperatuur in je woning, houdt je warm, dempt geluid en vermindert allergenen. Bezoek onze winkel in Wijchen en zoek een tapijt uit die perfect in jouw woning past! Twijfel je nog? Laat je adviseren door onze experts en kom erachter welke tapijten jouw ideale eigenschappen hebben.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.