Blog

Voor ieder interieur een ander gordijn

Verschillende eigenschappen gordijnen

De dagen zijn kort. Dat betekent donkere ochtenden én avonden. Voor extra gezelligheid en sfeer trek je al snel de gordijnen dicht. Voor luie zondagen in bed is een verduisterende werking prettig. Benieuwd welke eigenschappen ze nog meer hebben? Je leest het hier.

Natuurlijk zorgen gordijnen ervoor dat pottenkijkers buiten blijven en hebben ze een isolerende werking, maar gordijnen doen veel meer. De eigenschappen van gordijnen zijn per stof verschillend. Elke stof heeft zo zijn eigen voordelen en doet iets anders voor je interieur. We zetten de verschillen voor je op een rij.

Polyester
Polyester is een slijtvaste stof en daardoor makkelijk te onderhouden. Zo komen er bijvoorbeeld niet snel plekken op, rekt de stof niet uit en droogt deze snel. Omdat polyester geen natuurlijke stof is, kan de stof zo bewerkt worden dat de gordijnen mooi vallen. Ook zijn polyester gordijnen in eindeloos veel kleuren beschikbaar. Voor ieder interieur is er dus een geschikte optie.

Katoen
Ook katoen is een slijtvaste stof, maar nét wat minder makkelijk te onderhouden. Hij verkleurt bijvoorbeeld iets sneller. Hang daarom geen donkere gordijnen in een kamer waar veel zonlicht op valt. Toch is katoen een goede stof voor gordijnen. De natuurlijke uitstraling van de stof geeft je interieur al snel een charmante, rustgevende touch.

Linnen
Net als katoen is linnen een sterke, slijtvaste stof die sneller verkleurt dan andere kwaliteiten. Ook linnen kun je dus beter niet in de zon hangen. Voor vochtige ruimtes kun je ook beter geen linnen kiezen, want de stof rekt uit door vocht. Wél zijn linnen gordijnen een goede keuze, als je een kamer hebt waar je veel licht door wilt laten. Door de robuuste uitstraling geeft linnen je interieur een landelijke look.

Polyacryl
In tegenstelling tot katoen en linnen is polyacryl goed bestand tegen zonlicht. Deze stof voelt warm en zacht aan en is dus ideaal voor een slaapkamer met veel lichtinval.

Viscose
Viscose is een vocht absorberende stof en dus niet geschikt voor vochtige ruimtes. De stof heeft een mooie, soort zijde glans en geeft je interieur al snel een luxe uitstraling. Een perfecte, zachte stof om bijvoorbeeld in je woonkamer te hangen.

Advies nodig welke gordijnen het best bij jouw wensen en interieur past? Kom naar onze winkel en laat je adviseren door één van onze experts.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.